15 Ekim 2013 Salı

Evlat Acısı Bu Kadar Gerçekçi Anlatılabilir!

ATV ekranlarında beğenerek izlediğimiz ''Kaçak'' dizisi fazla uzun bir süre değil kısa bir sürede hayranlarının sayısını çoğaltmış ve izleyicilerine her hafta harika konusu ve oyuncuları ile dizi keyfi yaşatmaya devam etmektedir. Ayrıca dizimizde bir ince nokta var ki, gerçekten yürekleri dağlıyor. Öncelikle İsmet Ali'nin oğlunun plansız ölümüne şahit olduk. Bir yandan da yine hesapta olmayan Serhat'ın oğlunun ölümüne yine izleyicilerimiz şahit oldu. Bu durum karşısında gerçekten yüreklerin dayanamadığını ve evlat acısının gerçekten acıların en kötüsü olduğunu dizimiz bizlere göstermiştir. Çok gerçekçi oyunculuğu ile Kaçak dizisi bizleri kendisine bağlamaya devam edecek ve dizimizin nasıl bu duruma geldiği ile ilgili sizlere kısa bir özet sunacağız.


İsmet Ali televizyon haberlerinde yıllarca izini aradığı Serhat'ı görür. Serhat'ın kahraman olduğu söz edilirken Topçuoğlu öldürdüğü oğlunun hesabını sormak için Serhat karşısında görmek ister. Damadı Ertan'a onu getirmesi için emir vermiştir. Ancak Ertan Serhat'ı kovalarken oğlu Ömer'i vurmuştur. Serhat'ın tüm hayatını yıkan ve intikam ateşini tekrar alevlendiren bu ölümü İsmet Ali şöyle anlatır:

Şu an nasıl bir ızdırap içinde olduğunu çok iyi tahmin edebiliyorum. Çocuğunun doğduğu günü hatırlıyordur dün gibi. Doğar doğmaz kıpkırmızı bir surat ile bakmıştır sana ilk. Dokunsan kırılacak kolları, minicik parmakları, hayatında daha önce hiç bilmediğin tatlı bir kokusu vardır. Yaradan nur vermiştir melek kadar saf yüzüne. Ağladı mı için için sende ağlarsın. Günahtan, hileden, haramdan uzak, kollarında büyür gider, yüreğinin köşesi olur. Kanındır. Canındır. Olmadığın olamadığın ama olmak istediğin her şeydir. Ama en nihayetinde Allah'ın emanetidir o sana. İşte bu yüzden bir baba her şeyini kaybetmeye razıdır bu dünyada. Ama çocuğunu asla !


Bu şiir ile yürekleri dağlayan İsmet Ali, Serhat ile aynı acıyı paylaşmaktadır ancak en büyükte düşmanıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder